Gourmet catering – Mange mulighederne til mange brancher

compassGourmet catering og food services er en stor del af mange virksomheder og institutioner i dag. Det er let at se, hvorfor mange benytter sig af gourmet catering, da et sundt måltid er en fundamental del af dagligdagen og sikrer en bedre dag for alle.Virksomheder og institutioner har ofte ikke selv muligheden for at håndtere den opgave, det kan være at have en kantine eller catering løsning. Derfor er der virksomheder, der specialiserer sig i at skabe de bedste gourmet catering løsninger.

Den bedste gourmet catering løsning

Der er flere elementer, der skal tages højde for, når man begynder at søge efter en gourmet catering løsning.

1)Friske råvarer vil altid være en høj prioritet. Hvis de så ligeledes kommer fra lokale producenter, højner det kvaliteten.

2)En anden ting, man bør kigge efter, er om leverandøren laver mad i sæson. Igen er det et spørgsmål om de bedste råvarer, hvilket vil være dem, der er i sæson på det givne tidspunkt. Oveni giver det variation imellem måltider, at der fokuseres på sæson råvarer.

3)Bæredygtighed bør ligeledes også være på listen over krav til den udvalgte gourmet catering leverandør. Både for miljøet, virksomhedens image og især for dem der vil være modtagerne af maden. I forhold til bæredygtighed, kan der derfor i samme strøg, tales om økologi. Der findes certificeringer fra fødevarestyrelsen – opdelt i bronze, sølv og guld – der viser, hvor meget en virksomhed benytter sig af økologi i deres gourmet catering.

4)Dertil kommer der naturligvis fokus på sunde måltider og variation af måltiderne. Mad fra alle verdenshjørner gør, at det hele føles frisk og ikke bliver for ensformigt.

Virksomheder som Compass Group, der er leverandør af gourmet catering til en lang række virksomheder og institutioner, har opdelt deres muligheder efter, hvilken slags branche der er tale om, da der kan være stor forskel på behovet fra de forskellige steder.

 

Branche opdeling

Den første er til virksomheder. Gourmet catering til virksomheder vil kræve tilpasninger i forhold til virksomhedens størrelse og behov. Måske er der kun behov for en kaffebar eller måske er der behov for en finere restaurant service til direktionen.

Anden branche, der leveres gourmet catering til, er ældreplejen. Det er et stort ansvar at stå for maden til mange ældre mennesker. Et sted, hvor ernæring især er på dagsordenen. Trygheden ved at der bliver sørget for de ældres mad, er en ting, der vil stå højt for mange pårørende. Der skal desuden også fokus på, at måltiderne tilpasses de enkelte borgere.

Tredje brancheløsning er til offshore-markedet. Det er ikke ofte, at man tænker over, at Nordsøens folk tilbringer flere måneder ude på platformene, og derfor er gourmet catering en stor nødvendighed. Energi og vågenhed er en vigtig del af at arbejde på en platform, så der ikke sker ulykker. Det er derfor essentielt, at sammensætningen af måltiderne er næringsrige, og energiforsyningen bliver fyldt op.

Fjerde brancheløsning for gourmet catering er til hospitaler. Ligesom med ældre er de syge meget afhængige af ernæringsrigt mad, og der skal stor fokus på sammensætningen, således at helingsprocessen kan fremskyndes. Desuden er hygiejne og fokus på dette område en af de mest essentielle, da der jo er tale om et i forvejen meget klinisk miljø.

Femte løsning er for uddannelsessteder. Studerende vil søge prisvenlige løsninger, og noget der kan holde dem fokuserede i løbet af dagen, så der er energi til studiet og tiden efterfølgende.

Sidste løsning for gourmet catering er til arenaer. Dette kan dække over en lang række services. Eksempelvis kiosk, bar eller restaurant.

Hvis man mangler en skræddersydet løsning til sin gourmet catering, kan det derfor anbefales at kontakte Compass Group, der med mere end 40 års erfaring altid kan bistå med en løsning – uanset branche.