Sådan sikrer du dig lækker, indisk mad i København

indisk mad københavnEr du vild med indisk mad, men bor du i København, så kan der godt føles uendelig langt til Mumbays pulserende gadeliv og eksotiske og velsmagende køkken. I stedet for at bruge alle dine penge på konstant at rejse frem og tilbage mellem Danmark og Indien, bør du få så meget Indien ud af København som muligt – deriblandt indisk mad.

Heldigvis er København den by i Danmark, der byder på ultimativt flest restaurant og take away oplevelser med indisk mad. Det er bare at vælge, og der ligger garanteret også en restaurant med indisk mad rundt om hjørnet fra dig selv. Bliver det for dyrt i længden, at gå ud og spise indisk mad i København, så kan du jo også selv prøve kræfter med den indiske kogekunst – det er ikke så svært.Vi vil i denne artikel give dig et par gode bud på, hvordan du får mest muligt god, indisk mad ud af København – både når det kommer til restauranter og take away, men også i forhold til, hvilke indiske retter, du selv kan kaste dig over.

Her får du god indisk mad i København

En af de aller bedste steder at spise indisk mad i København, er uden tvivl hos restauranten Punjab Indian Restaurant i Valby. Punjab Indian Restaurant i Valby byder heldigvis også på mere end glimrende take away, så du ikke altid behøves at ”tage ud”. Punjab Indian Restaurant ligger i Valby, lige op ad Vesterbro i København. Restauranten har serveret Københavns bedste, mest autentiske, indiske mad siden 2012. I alt har de rare mennesker bag Punjab Indian Restaurant i Valby over 25 års erfaring inden for branchen, hvorfor du som gæst, uanset om det er som restaurationsgæst eller som take away gæst, sikret en sublim oplevelse med god, indisk mad.

På grund af den stigende interesse og popularitet, Punjab Indian Restaurant har oplevet, har de også udvidet virksomheden således, at det er muligt at få indisk mad som catering til både små og store selskaber, både i og uden for København.

Lav indisk mad, som restauranterne i København

En af de mest kendte retter inden for indisk mad er retten Chicken 65, der stammer fra Sydindien og Tamil og som oprindeligt indeholder intetb mindre end 65 forskellige ingredienser. Retten er en klassiker inden for indisk mad, og du kan sagtens lave den selv derhjemme, også selvom du ikke har 65 forskellige, indiske krydderier. Den her opskrift er en nem, hurtig udgave, der kan bruges som forret til fire personer eller som hovedret til to personer. Det er en god ide at servere både ris og brød til.

Opskrift på Chicken 65

Ingredienser:

250 gram kyllingestykker

Olie

Ca. en halv kop Yoghurt

Salt

¼ tsk Gurkemeje pulver

½ tsk rød chili pulver

¼ tsk Koriander pulver

Marinaden:

1 stor knivspids gurkemeje

1 tsk. rød chili-pulver

¼ tsk sort peber

1 tsk. ingefær-hvidløg pasta

½ spsk citronsaft

Salt

1 Æg

1 1/ 2 spsk. Maizena

½ spsk rismel

Til hærdning:

½ spsk madolie

1 karryblad

2 fed hakket hvidløg

1-2 cm. hakket ingefær

4-5 styk grøn chili

Fremgangsmåde:

Mariner kylling i 1 time: Bland yoghurt, salt, gurkemejepulver, chilipulver og korianderpulver i en skåln og put kyllingen i, og lad den stå.

Efter marinering mikser du æg, majsmel, salt og rismel i en anden skål. Hvis massen er for drøj, tilsættern du en smule vand. Vend kyllingen heri.

Nu varmer du olien til friturestegning, og tilsætter kyllingen, når olien er varm. Hol den på medium varme, men sku til sidst op for at give kyllingen mere farve. Læg efterfølgende de færdige stykker på absorberende papir og gentag med resten af ​​kyllingen.

Varm en gryde op og tilføj en spsk. olie. Tilsæt her hvidløg og ingefær, og sauter det kort. Tilføj karry blade og grøn chili. Sauter videre. Tilsæt al den friturestegte kylling og rør godt rundt mens det koger i ca. 2 minutter.Tilsæt så yoghurtblandingen og varm på lav til et medium blus, mens du rører godt. Bliv ved med at røre indtil kyllingen absorberer yoghurtblandingen.

Put til slut retten over på et fad, og pynt med korianderblade.

Velbekomme – så nemt er det, at få lækker, indisk mad i København.