Svigerfar havde bedt mig om at købe army veste til jagt i skoven

Jeg skulle på jagt med min svigerfar en tidlig morgen. Jeg tror aldrig, jeg havde været så tidligt oppe før. Det var helt utroligt. Jeg havde svært ved at stå op, og mine øjne var klistret sammen med søvn. På stolen ved mit skrivebord hang nogle army veste, som jeg skulle have med.’

Jeg fik endelig kæmpet mig ud af min bløde og varme seng næsten helt uden besvær. Jeg samlede gårsdagens tøj op fra gulvet og tog det på. Jeg missede med øjnene mod daggryets udbrud. Åh, det ville blive en særlig dag. Jeg tog fat i de grønne army veste.

Min kæreste havde insisteret på, at jeg skulle bruge lidt tid sammen med hendes far, så jeg kunne komme til at kende ham lidt bedre. Det var et forholdsvist nyt forhold, jeg var trådt ind i, så jeg kunne ikke helt forstå, hvorfor det skulle gå så stærkt. Jeg fik et telefonopkald for nogle dage siden, hvor min svigerfar havde bedt mig om at købe nogle army veste på nettet.

Jeg havde adlydt og købt disse army veste. Der var godt nok mange lommer i, og jeg undrede mig over, hvad de skulle bruges til. Det måtte tiden jo vise. Jeg gik ud på badeværelset og smed noget vand i ansigtet, inden jeg bevægede mig nedenunder.

Jeg var sulten, men jeg havde ikke lyst til morgenmad. Det var en slags søvnkvalme, jeg altid havde, når jeg ikke fik søvn nok. Det var lidt irriterende, men jeg måtte jo få klemt et eller andet ned. Efter den lette morgenmad fandt jeg en rygsæk frem, som jeg stoppede mine army veste ned i.

Jeg gik udenfor og klaprede med tænderne. Det var ikke specielt varmt på denne tid af døgnet, men jeg var blevet bedt om at vente foran mit hus, til min svigerfar kom og hentede mig. Der gik lidt tid, før jeg kunne høre og se en bil nærme sig for enden af vejen. ”Har du husket de army veste, jeg bad dig købe?”, spurgte min svigerfar som det første.

Selvfølgelig havde jeg husket de army veste. Jeg var jo klar til jagt. Jeg satte mig ind i bilen, og vi kørte af sted.

Vi nåede ud til skoven. Der var stille, mørkt og fugtigt. Kun himlen lyste en smule op. Vi tog vores army veste på, og min svigerfar gav mig en jagtriffel. Nu gik det i gang for alvor. Jeg var spændt på, hvad der ventede os.

Skriv et svar