Det gamle oliefyr er skiftet til et billigere med træpiller

Selv har jeg altid gået en del op i miljøet, men det var først, da jeg mødte min mand, at jeg rigtig satte fokus på det. Min mand er utrolig fokuseret på både miljøet og økologi generelt, så derfor ser han jo helst, at vi gør alt for at passe på miljøet. Sidste år købte vi så et noget ældre hus, og fra start var vi klar over, at der skulle skiftes fyr. Derfor besluttede vi, at når det alligevel skulle skiftes, så kunne vi lige så godt skifte til et mere miljørigtigt valg. Og derfor har vi nu investeret i et fyr til træpiller, hvilket faktisk også er billigere.

Træpiller er generelt billigere end olie, og så selvom det er lidt af en investering, når man sådan skal have skiftet fyr, så er jeg utrolig glad for, at vi valgte at gøre det. Egentlig har vi ikke undersøgt, om det kostede det samme, hvis vi skulle have haft et oliefyr, men i længden skulle det altså være billigere at fyre med træpiller.

En af grundene til at det er billigere er, at træpillerne er fritaget for afgifter, da indholdet af svovl og aske er under det tilladte niveau. Endvidere har prisudviklingen været større på olie, så hvis man udregner den effektive brændeværdi, så er træpiller langt billigere. Og der er selvom prisen på biobrændsel også er steget de seneste år.  Nu lyder det måske meget som om, at jeg fokuserer mere på det økonomiske end det miljømæssige, og det har jeg måske også gjort, da min mand overhoved ikke ser på det. Og er af os er jo nød til at tænke en smule på økonomien også.

Men resultatet er altså, at det nye fyr er installeret, og jeg ser virkelig frem til efteråret, hvor vi nu kan fyre med billige miljøvenlige træpiller. Og så bliver det jo spændende, om min mand også er tilfreds til den tid.

En tanke om “Det gamle oliefyr er skiftet til et billigere med træpiller

  1. Det er et rigtig godt valg, I har gjort jer. Det kræver måske lidt tilvending, men jeg har ikke et øjeblik fortrudt skifte fra olie til træpiller – det er både bedre og billigere.
    Og som du selv skriver, så er det dejligt at vide, at man er med til at passe lidt ekstra på miljøet.

Skriv et svar