Borddækning er kommunikation

borddækningDen bedste borddækning til festen kan opnås ved en god og grundig gennemtænkning af situationen, målgruppen og emnet. Desuden skal temaet både passe til dem, der bliver fejret, gæsterne og anledningen – du kommunikerer nemlig med din borddækning.

Den bedste borddækning til julefesten

Borddækning er bedst, når den passer perfekt til festen og dem, I samles for at fejre. Har I fx et juletema, kan nisser, engle og mange røde og hvide farver på servietter, duge og oppyntningen ellers være en god og oplagt idé. Hvis dine gæster kommer til en julefest, forventer de også, at man kan se det i dekorationerne. Bare ved at kalde noget for en julefest, har du også givet gæsterne nogle forventninger til aftenen, som du kan vælge at forsøge at leve op til eller at bryde med. Uanset hvad, så kan det betale sig at jule igennem, når du vælger borddækning, og der skal gerne være stil over det. Tænk også på smukke lys, der pryder op i denne mørke december måned. Her finder du et stort udvalg af festartikler til borddækning. Det kan i den grad være en god idé at være hurtigt ude, når du skal i gang.

Den perfekte og mest hyggelige fest kræver nemlig forberedelse og en gennemtænkning af dekorationerne. Dette er især tilfældet, hvis det er en større fest med mange gæster og flere retter eller buffet. Hvis I skal sidde længe til bords, skaber borddækning på en flot og festlig måde også en god stemning. Den bidrager i hvert fald en hel del til det samlede indtryk af festen. Det er måske ikke altid så bevidst, men alle gæster lader sig påvirke af borddækning. Den er både en del af festens udtryk og hele kommunikationen. Ja, det er faktisk kommunikation at holde en fest, og der er altid et budskab. Det kan være, at du vil sige det med en fest til dem, du elsker og holder af, vil fejre, at vi nærmer os højtiden og familiefesten over dem alle, julen. Lys giver altid noget ekstra til borddækning – og når det er mørkt udenfor, lægger gæsterne også i højere grad mærke til dem. Med en flot og gennemtænkt borddækning siger du også, at dine gæster er værd at bruge tid på, og at du gerne vil forkæle dem og give dem en god og skøn oplevelse. Stearinlys kan du finde her, hvis du skulle lede efter de perfekte og dejligste til lige nøjagtig din julefest. Jul igennem og nyd de skønne fester.