Drops-garn – Alpaca og Cotton Light

Så er det tid til endnu en tur i strikkehjørnet. Hvad end du er nybegynder, øvet eller en mester ud i strikningens kunst, kan jeg varmt anbefale Drops-garn. Drops-garn kommer, ligesom mange andre mærker inden for garn, i forskellige arter og kvaliteter. På det seneste har jeg flittigt eksperimenteret med to slags af Drops’ fine garn, der i øvrigt er ret prisvenligt, især hvis du vælger et mere ’simpelt’ bomuldsgarn – Tro ikke at jeg forklejner det, det kan nemlig være det helt rette valg! Lad mig dog først fortælle lidt om Alpacaens uld, og hvorfor det er fantastisk at strikke med.

Drops Alpaca

Alpacaens uld hører under de fine uldtyper og er velegnet, hvis du gerne vil strikke en blød sweater eller trøje. Drops Alpaca er velegnet både hvis du er miljø- eller modebevidst, eller måske begge dele. Vi ved jo, at det ene ikke behøver at udelukke det andet! Oprindeligt kom Alapaca-uld i brug til garn som en erstatning for fåreuld. Fibrene er nemlig både stærkere og blødere, og det må vist siges at være en vindende kombination, set med en strikkeentusiasts øjne.

Alapaca-fibrer kommer i hele 22 forskellige, naturlige farver, så mange gange er det slet ikke nødvendigt at farve garnet. Dog holder Drops Alpaca også rigtigt flot på farven, hvis det er mere farvet ind, igen fordi produktet er så usædvanligt stærkt. De tekstiler du strikker af Drops Alpaca kan holde sig pæne i rigtigt mange år.

Drops Cotton Light

Drops Cotton Light er også en supergod løsning, især hvis du ikke vil have at din strikning skal være enten for dyr eller for ’fancy’. Det er over 10 kroner billigere pr. garnnøgle, og det er altså noget der kan mærkes, når man køber stort ind, ligesom jeg gør. Drops Cotton Light er smukt og let, især af et bomuldsgarn at være. Imidlertid må jeg give mig hen til Drops Alpaca, da det:

  • Giver god varme grundet uldens fantastiske isoleringsevne.
  • Er godt for allergikere. Faktisk er baby Alpaca kendt for ikke at kunne udløse en allergisk reaktion. Dette er fordi baby Alpaca ikke indeholder lanolin.
  • Kradser ikke (næsten, i hvert fald). Uldet er derfor oplagt til for eksempel babytøj, eller hvis din hud bare er meget følsom.
  • Smukt. Så simpelt kan det siges. Naturprodukter findes sjældent smukkere.
  • God holdbarhed.
  • Nemt at pleje og holde rent.

Skriv et svar