Elektriker døgnvagt er en guds gave til mennesket midt om natten

Det ligger mig på sinde at fortælle en lille historie fra den virkelige verden, en nattesøvn der endte brat, en gammel el installation der ikke ville mere og en røgalarm der mildt sagt blev den lille dims der reddede det hele fra en mulig katastrofe. En kort historie om panik, mørkelægning og den gode slutning på trods af alt, takket være den lokale elektriker døgnvagt.

Min familie og jeg havde som på de fleste andre hverdagsaftener i ugen, fået lagt ungerne i seng, set de sene nyheder og var gået i seng som vi plejer. Vi bor på en ældre gård i udkanten af Slagelse, med mange ældre el installationer, vinduer og andre ting som bestemt kunne trænge til en renovation, men pengene havde bare ikke lige været der og det skulle gå hen og blive halvfarligt før at en elektriker døgnvagt blev vores redning.

Klokken cirka 02.30 går vores røgalarm i gang, jeg forsøger at tænde lyset, men alt strøm er væk. Næste skridt er en tydelig lugt af røg, hvilket gør at vi begge må kravle langs, men i alle andre rum vi finder frem til, er der ingen strøm i kontakterne. Jeg forsøger mig med sikringerne i HFI relæet, men det går hurtigt op for mig at ledningerne omkring apparatet er smeltet og at røgen kommer ud fra relæet. Vi tilkalder brandvæsenet, der møder op og konstatere at faren har været kortvarig, men at vi med det samme bør kontakte en elektriker døgnvagt.

Elektriker døgnvagt? Ja, det var vores første reaktion, eftersom at vi ikke kendte til begrebet og selve servicen. Men det er i dag muligt at få kontakt til en elektriker på alle tider af døgnet, hvilket var en kæmpe trøst den nat skidtet brændte og vi fik på trods af alt et par timers søvn.

Skriv et svar