Er en købsaftale bindende?

Er der nogle af jer, der har prøvet at stå med en købsaftale i hånden og så ikke kunne købe boligen alligevel, fordi sælger har trukket handlen tilbage?

Jeg faldt i dag over et debatforum, hvor en bruger havde skrevet, at det netop var sket for hende, og det undrede mig en smule, for hvordan kan man som sælger være så klar til at sælge sin bolig og så trække i land, når en potentiel køber allerede er i gang med at underskrive købsaftalen?

Købsaftale

Hvad var der i øvrigt sket, hvis hun havde skrevet under på den pågældende købsaftale? Var handlen gået igennem, selvom sælger ville trække tilbage, eller var den underskrevne købsaftale bare blevet annulleret? Jeg er lidt i tvivl om reglerne på det punkt, og det tror jeg helt ærligt ikke, at jeg er den eneste, der er, og jeg kunne derfor godt tænke mig at få fat på en boligadvokat, som måske kan forklare, hvordan reglerne egentlig forholder sig. Jeg har i hvert fald altid troet, at en købsaftale var bindende, men det er den måske slet ikke?

Skriv et svar