Fondanten og konditoren der reddede min datters børnefødselsdag

Så blev det tid til endnu en lille blog fra min side af. I dag skal det omhandle min stressende uge i forbindelse med mit mislykkede forsøg med at lave min egen chokoladelagkage med vaniljecreme og hindbærskum.

Grunden til at jeg overhovedet prøvet på at lave min egen kage, var at jeg gerne ville forsøge mig med at lave min egen kagepynt til min datters kommende 12 års fødselsdag.  Da alle børnefødselsdage fortjener en hjemmelavet kage bagt af deres mor, og da jeg i de foregående år har fået min egen mor til at lave min datters fødselsdagskager, besluttede jeg dog at det var på tide at jeg lavet min helt egen kage.

En avanceret affære
Det at lave en kage fandt jeg meget hurtigt ud af ikke er helt det samme som at lave pasta og kødsovs, det kan nemlig være en temmelig avanceret affære. Jeg fulgte en ellers meget god og tilsyneladende simpel opskrift som jeg fandt på nettet, som sagt var en lækker opskrift til en appetitlig chokoladelagkage med vaniljecreme, hindbærskum samt pyntet med glasur og lyserøde marcipanroser. Dog prøvede jeg at variere opskriften lidt da jeg gerne vil gøre den mere personlig.

pastafarver
Opskriften lyder således:

Bunde
Bunde 400 g rørsukker
5 æggeblommer
150 g smør
300 g hvedemel
8 spsk kakao
5 tsk bagepulver
2-2 ½ dl kogende vand
4 æggehvider, stift piskede
Smør til formen
Vaniljecreme
2 æg
15 g majsstivelse
2 ½ dl sødmælk
50 g rørsukker
2 dl piskefløde
400 g friske hindbær
4 spsk flormelis

Pink glasur
4 dl flormelis
Hindbærsaft

Pynt
Hindbærskum og marcipanroser og blade.
Du kan se den originale opskrift på dette link her samt se hvordan og hvorledes du skal lave kagen.

Min egen mislykkede opskrift
Min egen personlige opskrift gik dog grueligt galt da kagen og kagepynten blev noget være miskmask og mildest talt uspiseligt. Derfor stod jeg dagen før min datters fødselsdag med en fuldstændig uspiselig kage som ikke burde og under ingen omstændigheder burde serveres. Derfor ringede jeg til min mormor for at hun kunne komme dagen før min datters fødselsdag og stå for kagelavningen igen. Hun kunne dog ikke komme med så kort varsel da hun var ude sammen med nogle veninder og spille bridge.

Derfor besluttede jeg mig for at jeg ville købe en færdiglavet kage, konditoren jeg ringede til fortalte mig dog at de ikke havde mere marcipan på lager, men han kunne dog i stedet bruge fondant til at lave roserne på kagen. Jeg vidste ikke rigtigt hvad marcipan var på det tidspunkt og spurgte derfor konditoren hvad det var for noget og hvad fordelen var at bruge fondant.

Fondant det er et konditorprodukt
Han forklarede mig at fondant er et konditorprodukt som har en sød smag, med duft af vanilje. Derudover er den på nogle punkter faktisk er bedre end marcipan, da man bl.a. kan smelte den og tilsætte andre råvarer og dermed lave andre produkter. Desuden er fondant allergitestet og der ikke tilsat nogen unødvendige tilsætningsstoffer og mælkepulver, dertil kan man med selvvalgte pastafarver selv bestemme hvilken slags farve fondanten skal have. Derfor valgte jeg at få bestille en fødselsdagskage med fondant som kagepynt, og jeg må indrømme at min datter og resten af familien da også blev rigtigt glade for kagen. Den smagte godt og jeg vil med garanti bruge den samme konditor igen til andre festlige lejeligheder.

Hvis du har nogle gode forslag til en kageopskrift med kreative kagepynt så må du meget gerne skrive ind.

Skriv et svar