I tvivl om hvilket erhverv og virksomhedsform du skal vælge?

Jeg har altid vidst at jeg gerne ville være selvstændigt når jeg skulle starte min karriere på arbejdsmarkedet. Sådan blev det dog desværre ikke helt, jeg startede dog ud med at arbejde som lagermedarbejder i en logistikvirksomhed i københavn som 19årig, og først fem år senere besluttede jeg mig for at jeg havde tilbragt nok tid som lønmodtager samtidig med at jeg i mellemtiden også havde sparet en klækkelig sum penge sammen, til at starte min egen virksomhed.

Jeg havde dog i lang tid gået og overvejet hvilket erhverv jeg gerne ville beskæftige mig med i min fremtid. Overvejelserne kan være mange når der findes så mange muligheder for at drive virksomhed under forskellige former for erhverv i København.

Min beslutning…

Jeg besluttede mig dog for at jeg gerne ville starte min egen virksomhed som solgte lamper og pærer på nettet. Dog havde jeg ingen anelse om hvordan og hvorledes jeg skulle oprette min virksomhed samt hvilken virksomhedsform jeg skulle vælge, derfor tog jeg kontakt til min fars advokat som han selv havde brugt i en årrække, som havde en fordelagtigt beliggenhed i københavn, eftersom jeg selv bor der, og dermed ikke skulle bruge alt for meget tid på at komme hen til denne.

Min advokat fortalte mig at den mest fordelagtige måde at jeg kunne starte mit erhverv på ville være at starte et personligt firma, nærmere betegnet en enkeltmandsvirksomhed. En enkeltmandsvirksomhed fik jeg forklaret er en virksomhed som kun har en enkelt ejer, der er heller ingen specifikke kapitalkrav og man hæfter personligt. Min advokat mente at det ville være til en stor fordel for en som mig, da jeg ikke havde den store opsparing at gøre op med, selv jeg havde sparret sammen i fem år. Herudover forklarede min advokat mig grundigt at jeg skulle huske at det var mig selv der hæftet personligt, hvilket reelt set betyder at hvis min virksomhed på et tidspunkt kom ud i gældsproblemer, så kunne mine kreditorer retmæssigt kræve tilbagebetaling fra min egen personlige formue/og eller aktiver. Derudover fik jeg også af vide at hvis jeg blev ved med at køre med underskud i min virksomhed, og til sidst måtte ende med at lukke mit erhverv, uden at gå konkurs, så kan jeg fratrække underskuddet i min egen indkomst i de efterfølgende år.

Enkeltmandsvirksomhed blev mit valg

Efter at min advokat havde sat mig ind i selskabsformen enkeltmandsvirksomhed, blev vi begge enige om at det var den rette selskabsform for mig, da denne ville være den mest fordelagtige måde hvorpå jeg kunne starte mit erhverv. Herfra ville min advokat tage sig min registrering hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen samt sørge for at jeg fik mit CVR nummer som man bruger til indberetning af moms og skat.

Jeg kan kun sige at jeg har været yderst tilfreds med min advokats bistand og derfor vil jeg klart anbefale min advokat til andre der måtte have brug for råd og vejledning i forbindelse med valg af virksomhedsform samt erhverv og ledelse i københavn.

Skriv et svar