Varda

Jens Mygind Bertelsen fra Varda om kulturændringer

Jens Mygind Bertelsen fra Varda siger om kulturændringer i organisationer, at Rom ikke blev bygget på en dag, og det blev kulturændringer i organisationer så sandelig heller ikke. Blod, sved, tårer og mere blod, sved og tårer kræver det at gå i gang med en forandringsproces, siger Jens Mygind Bertelsen fra Varda, som arbejder en del med at støtte socialcentre og ledelse – gerne i hårde tider, hvor kulturændringer bliver implementeret.

Det er som alt andet her i livet en proces, og du bør forvente modstand, masser af modstand fra modvillige medarbejdere, der frygter det nye, og ser det som en automatisk kritik af dem og deres arbejdsindsats, at virksomheden er i gang med at ændre sig, siger Jens Mygind Bertelsen fra Varda. Kulturændringer er svære, fordi man tit går rundt ubevidst og har en arbejdskultur, hvor der er konsensus om, at man altid har gjort det hele på en bestemt måde, og at det derfor er den rigtige måde for dem.

Jens Mygind Bertelsen fra Varda siger endvidere om kulturændringer, at det både kræver åbenhed og erkendelse af, at det tager tid at bevæge sig fra A til Z. Der er mange bump på vejen, men kulturændringer kan virkelig genoplive virksomheder og gøre dem mere dynamiske og begejstrede for arbejdet igen, siger Jens Mygind Bertelsen fra Varda.