Konflikthåndtering

Konflikthåndtering på arbejdspladsen – Løs den med succes

Mange arbejdspladser oplever konflikter mellem kollegaer. God konflikthåndtering er derfor afgørende for, at virksomheden kan fungere optimalt og medarbejderne trives. Men hvordan skal konflikthåndtering egentlig håndteres? Her får du 2 råd til, hvordan du håndterer konflikter på arbejdspladsen.

Konflikter er uundgåeligt på alle arbejdspladser. Folk har forskellige temperamenter, arbejdsmetoder og personligheder, og det giver grobund for konflikter. Men som leder skal du huske på, at konflikter ikke kun er negative men kan skabe bedre sammenhængskraft i medarbejderstaben, mere effektive medarbejdere og større arbejdsglæde.

Konflikthåndtering mellem kollegaer

Effektiv konflikthåndtering mellem to kollegaer er essentielt, hvis der skal være plads til begge medarbejdere. Som leder er det vigtigt at lytte til begge og give plads til. at holdninger og meninger kan luftes. Konflikthåndtering kan ende med at blive ineffektiv, hvis én trynes og ikke bliver hørt. Derfor skal der gives plads, så man har et bedre udgangspunkt for effektiv konflikthåndtering efterfølgende.

Konflikthåndtering mellem medarbejder og chef

Når konflikthåndtering sker mellem to personer, der ikke er på samme ”niveau” er situationen yderst anderledes. Det er lederens opgave at sørge for, at konflikten løses med et positivt resultat til følge. Et kursus hos konsulentvirksomheden Supplement kan hjælpe ledere i både private og offentlige arbejdspladser med at håndtere konflikterne på arbejdspladsen og sikre, at virksomheden får det bedste resultat til slut. Få hørt begge parter og træf derefter en ledelsesmæssig beslutning, der skal fungere som en linje over for fremtidige konflikter.

Har du brug for hjælp?

Hvis du synes, at konflikterne på jeres arbejdsplads skaber for store problemer og går ud over effektiviteten og arbejdsglæden, kan du besøge Supplements hjemmeside her og læse mere om alle ledelsestilbud.