Paradentosebehandling – Det lyder godt nok ubehageligt

Jeg har en god ven, en gammel dranker ligesom jeg selv, som har haft så forfærdelige store problemer med sine tænder. Jeg tror godt at man kan regne med at det er ham selv som ikke har passet godt nok på sine tænder, men det gør jo ikke situationen bedre, men betyder blot at han ikke kan “tillade” sig at brokker sig over det, omend han naturligvis gør det alligevel. Nu skal han så i paradentosebehandling, hvilket har fået mig til at læse lidt om det.

Og jeg må sige at jeg blev overrasket. Først af alt gik det jo op for mig hvad paradentose egentlig er, og hvor alvorligt det er, ikke mindst. Men jeg fik også et indblik i hvordan man foretager sådan en behandling. Og paradentosebehandling er altså ikke for sarte sjæle, for man skal nærmest helt ned under kæbebenet og arbejde, altså hvis det er i undermunder, ellers er det naturligvis over.

Nogle gange kan det endda være nødvendigt med operativ paradentosebehandling, som formentlig er en hel mere behagelig, da man er godt og grundig bedøvet, men alligevel er noget af en omgang. Jeg håber så sandelig aldrig at noget som dette kommer til at overgå mig.

Skriv et svar