Peter Brincker

Peter Brincker – laser- og øjenoperationer gennem tiden

Indtil kontaktlinser blev populære i 1050’erne, brugte personer med synsbesvær altid briller. Det havde de gjort i minimum 700 år, inden almindelige linser blev opfundet. Nu findes der mange forskellige måder, man kan korrigere eller helt helbrede synsproblemer. Peter Brincker, som er en af Danmarks førende øjenlæger, hjælper hver dag personer med at rette op på synet – oftest med hans avancerede laser-system.

LASIK, PRK og andre metoder er alle lasersystemer, der forbedrer nedsat synsbesvær (læs om det på blandt andet Blogormen her og her). Lasersystemerne genformer kurven i øjet for at ændre, hvordan lyset bliver opfanget. Kunstige linser indsat i øjet kan også give et mere fokuseret syn, men lasersystemet har den fordel, at det blot er én gang, man skal bruge det, og derefter ser man uden større problemer.

Evolutionen af øjenoperationer

Gennem de sidste 25 år er der sket store fremskridt på øjenoperationsområdet. Radikal Keratomi (RK) var meget udbredt i især USA i 80’erne, og det krævede svære snit gennem øget for at udligne ujævnheder. Men denne metode gav store problemer hos nogle patienter, da det dårlige syn kom tilbage efter kort tid med forbedringer. Derudover var der mange bivirkninger som smerte, sværtet syn og ukontrollerbart tårevædning. RK benyttes stort set ikke mere, men arbejdsmetoden anses for at være vigtigt for nuværende gode systemer. Peter Brincker har ikke selv benyttet RK-metoden. Hans klinik i Charlottenlund benytter udelukkende godkendte systemer mm.