Skræddersyet jakkesæt – Sådan

Hvorfor skal man vælge at få lavet et skræddersyet jakkesæt, og hvordan er processen? Det kan måske godt være lidt grænseoverskridende at gå til skrædder og bede om et jakkesæt.

 

Processen

  • Først vælger du stof og snit, ved en skrædder vil du blive vejledet omkring hvad der passer til din krop og din holdning.
  • Efter et stykke tid (typisk et par uger) tager du til skrædderen og prøver jakken og bukserne.
  • Herefter går der mere tid (igen typisk et par uger), hvor jakkesættet rettes til.
  • Endnu et besøg, så er jakkesættet klar til at blive syet færdigt af skrædderen, hvorefter det snart er klart til at blive hentet.

Du er løbende i dialog med skrædderen omkring dit skræddersyede jakkesæt, og der rettes til fra start til slut.

Prisen

Ja, det er dyrt at få lavet et skræddersyet jakkesæt. Til gengæld får du et produkt som er ’one of a kind’, og som er udformet præcis til dig og din kropsbygning. Desuden er alt syet i hånden, det får man ikke, når man køber ind i en standard tøjbutik. Et godt skræddersyet jakkesæt kan holde i mere end 20 år, og du får et sæt, der sidder perfekt, ligesom det vil være muligt at lægge det ud løbende, hvis du skulle tage lidt på med alderen.

Har du ikke mod på den store, skræddersyede løsning, kan du også få et jakkesæt, der er lavet til dine mål. Det kan du sidenhen få rettet til ved en skrædder. Det kan forbedre pasformen og dermed dit endelige look meget.

Får du lavet et skræddersyet sæt, skal du gå efter noget tidløst, og tænke fremad – Det er en investering, der skal holde længe. Køber man stangtøj, så er jakkesættet blot syet efter, hvad moden dikterer netop nu.

Lige nu er moden inde for jakkesæt, at jakken skal have to knapper og sideslidser og at bukserne ikke har opslag eller læg. Desuden skal jakkerne være meget figursyede og sidde til i taljen, ligesom bukserne også skal være slim. Letvægtsuld er lige nu et populært materiale til skræddersyede jakkesæt. Farverne er stadig de klassiske; forskellige nuancer af grå, blå og sort.

Skriv et svar