Studido

Studido: 3 gode råde til øget koncentration

Studido har oplevet det flere gange ved henvendelser, og du kender det sikkert også selv – Du er i fuld gang med at læse lektier eller et magasin og bladrer om på næste side. Men så kommer du i tanke om, at du ikke kan huske, hvad du lige har læst. Dine tanker har været andetsteds.

Det kan være fjernsynet, som kører i baggrunden, eller din smartphone som vibrerer for at gøre dig opmærksom på en notifikation fra Facebook – her hos Studido kender vi alle begrundelserne. Det kan være svært at fokusere på én enkelt ting ad gangen i denne digitale verden, som er i konstant bevægelse. Hvis du gerne vil vide mere om Studido som virksomhed, kan du læse mere inde på erhverv.org. Studido vil her give dig et par råd med på vejen om, hvordan man øger sin koncentrationsevne og dermed løfter niveauet for ens kunnen i dagligdagen. Studido hjælper dagligt flere danske børn og unge med at få styr på lektierne – hvad enten det drejer sig om matematik, dansk eller biologi.

 

Studidos første råd: Motion er vejen til en sundere hjerne

Det er vigtigt, at du får brændt en masse krudt af i løbet af dagen, så din krop kan slappe mere af – så vil din hjerne nemlig have lettere ved at fokusere, uden at den bliver forstyrret af uro i kroppen.

Faktisk kan dele af din hjerne vokse sig større ved at dyrke motion. Denne del af hjernen styrer meget af din indlæringsevne, koncentration og intelligens.

 

Råd nr. To fra Studido: Du er, hvad du spiser

Nogle gange kan kaffe og energidrikke virke som en nem løsning til at få et energiboost – men faktisk har det den modsatte effekt. Dit energiniveau bliver hurtigt lavere, end det var, inden du indtog din daglige dosis koffein – derfor vil du straks få brug for mere koffein for at opretholde dit energiniveau. Studido hører ofte historien om, at unge drikker flere energiholdige drikke for at holde kadencen, men det er et misforstået råd. Du bør derfor undgå for meget koffein i din dagligdag, da dette er en stor årsag til koncentrationsbesvær. For at opnå et stabilt blodsukker er det vigtigt, at du fordeler dine måltider i løbet af dagen. Spis helst 5-6 måltider om dagen.

 

Sidste råd fra Studido: Sov dig til en sundere hjerne

Søvn er utrolig vigtigt for at øge koncentrationen og hukommelsen – men i høj grad også for din sundhed. Det er derfor vigtigt, at du får en god og lang nattesøvn. En voksen bør som minimum få 7 timers søvn, mens en folkeskoleelev skal have mellem 8-12 timers søvn. Sluk for tv’et, slå din smartphone på lydløs og sørg for at rummet er mørkt. Du falder aldrig i en dyb søvn, så længe du bliver forstyrret af dine omgivelser.

Kontakt Studido

Har du brug for flere råd? Eller måske hjælp til at få styr på det fag, du ikke er så komfortabel med? Kontakt Studido på 50 50 75 75 eller besøg studido.com

 

Relateret:

Køb billige pusle spil til ferien